1 mei in Brussel

1 mei in Brussel

Een hele dag feest op verschillende plekken in Brussel

Het Feest van de Arbeid is voor sp.a Brussel naast een strijdbare dag ook een gelegenheid om de hele dag feest te vieren op verschillende plekken in de stad. 

Maandag is het 1 mei, het Feest van de Arbeid, de jaarlijkse hoogdag van de socialistische beweging. Het is voor sp.a het moment om de geleverde strijd voor stemrecht,  voor gelijke rechten en voor sociale bescherming te huldigen en om vooruit te kijken en de strijd tegen sociale afbraak, armoede en ongelijkheid op te voeren. 1 mei is voor sp.a ook het moment om samen feest te vieren op verschillende locaties in de stad met iedereen die meebouwt aan een gedeelde stad waarin alle Brusselaars, ongeacht afkomst, taal of huidskleur gelijke kansen hebben en hun dromen kunnen realiseren.   

Op 1 mei starten we vroeg in Evere met een lekker en gezellig ontbijt.

 ’s Middags lunchen we in Sint-Jans-Molenbeek met politieke toespraken van Brussels Minister Pascal Smet en vakbondsman Karel Stessens (ABVV).

Nadien volgt er de traditionele 1 mei optocht van Sint-Jans-Molenbeek naar het Sint-Katelijneplein in hartje Brussel.

Op het Sint-Katelijneplein start vanaf 14u30 het het I-love-May festival met concerten voor jong en oud. Naast optredens van Les Nouveaux Nés, Poetic Pilgrimmage, Juicy, sluiten toppers Raymond van het Groenewoud en Boogie Boy het programma af. Tijdens het festival zijn er intermezzo’s van Die Verdammte Spielerei, is er kinderanimatie voorzien en kan je iets eten en drinken tot 20 u.

Praktisch: 

Contacteer ons
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel