1 mei in Brussel

1 mei in Brussel

Feest van de Arbeid op verschillende plekken in Brussel

Het jaarlijkse Feest van de Arbeid is voor sp.a Brussel een aanleiding om een hele dag feest te vieren op verschillende plekken in de stad.

Dinsdag is het 1 mei, Feest voor de Arbeid en de jaarlijkse hoogdag van de socialistische beweging in ons land. 1 mei is voor sp.a een moment om de strijd om gelijke rechten, algemeen stemrecht en sociale bescherming te gedenken, om samen feest te vieren en om actie te voeren tegen sociale afbraak en voor werk, zorgzekerheid en een eerlijke fiscaliteit.  

De Brusselse socialisten vieren 1 mei gedurende de ganse dag op verschillende plaatsen in de stad. Het is een gelegenheid om naar buiten te komen en feest te vieren met iedereen die mee wil werken aan een gedeelde stad waar alle Brusselaars, ongeacht hun taal, afkomst of inkomen gelijke kansen hebben en hun dromen kunnen realiseren.   

De dag van 1 mei start vroeg in Evere voor een gezellig ontbijt.

 ’s Middags is er een lunch in Molenbeek met politieke toespraken van Pascal Smet (sp.a minister in de Brusselse Regering) en Karel Stessens (ABVV). Vervolgens is er de traditionele 1 mei optocht van Molenbeek naar het hart van Brussel op het Sint-Katelijneplein.

In de namiddag is het inmiddels klassiek geworden I-love-May stadsfestival op het Brusselse Sint-Katelijneplein voor jong en oud. Er is kinderanimatie en er zijn optredens van de Fanfa Kids, Wally & de Technisch Werklozen, Beatsforbeaches X Dhazed, Soul'art, Lara Hope & The Ark-Tones, Marcv5 en N8N a Prince Tribute. Spijs en drank zijn ook aanwezig, de bar is open tot 20 u.

Praktisch: 

  • Ontbijt, georganiseerd door sp.a en Curieus Evere, vanaf 08:30u, GC Everna, Sint-Vincentiusstraat 30, 1140 Evere 
  • Lunch in Molenbeek vanaf 12:00u en toespraken om 13:00u - Belmundo, Henegouwenkaai 41-43 in Molenbeek
  • I-Love-May stadsfestival, Sint-Katelijneplein in Brussel, vanaf 14:30u+ verschillende optredens tot 21:00 

 

Contacteer ons
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel