100% talent zoekt 'the next big thing in Brussels'

100% talent zoekt 'the next big thing in Brussels'

Hannelore Goeman (sp.a) organiseert mee tweede editie muziekwedstrijd voor urban muziektalent

Vandaag, vrijdag 12 mei om 16u vindt de tweede editie plaats van ‘100% talent’, een muziekwedstrijd voor aanstormend ‘urban’ muziektalent uit Brussel. Hiphopgroep Berrykrimi won de vorige editie. 100% talent is een initiatief van Curieus en sp.a Brussel.

Op 12 mei vindt de tweede editie plaats van ‘100% talent’, een muziekwedstrijd voor aanstormend ‘urban’ muziektalent uit Brussel. Hiphopgroep Berrykrimi won de vorige editie. 100% talent is een initiatief van Curieus en sp.a Brussel.

Er broeit wat in Brussel en het is zeker niet allemaal kommer en kwel. Brussel bulkt van het hiphoptalent. Akro, Stikstof, James Deano, Stromae zijn ongemeen populair. Maar waar zit het nieuwe Brusselse talent? sp.a Brussel en Curieus sloegen de handen in elkaar voor ‘100% talent’, een muziekwedstrijd voor jonge bands die zich toeleggen op hiphop, rap of andere ‘urban’ genres. En die popelen het podium op te gaan. 

Hannelore Goeman (sp.a):

"Talent moet de kans krijgen om te groeien en podiumervaring op te doen. En dus bieden wij zo’n podium, speciaal voor jong talent onder de 30 jaar. In Brussel is er zulk talent te over. Hiphop is een creatieve uitlaatklep voor veel jongeren, het creëert ontmoetingen en cross-over. De stad is een voedingsbodem voor zulke creativiteit. Je komt er snel gelijkgestemden tegen, maar hoort er ook andere stemmen. Je komt er in aanraking met verschillende mensen, stijlen, beelden en muziek. En dat inspireert."

Een professionele jury selecteert uit de inzendingen vijf bands. Die bands staan op het podium, spelen live en in openlucht een set van ongeveer twintig minuten. Er zijn mooie prijzen te winnen zoals muziekmateriaal en studiotijd. Iedereen is welkom om het jonge geweld aan de slag te zien. 

 

Live optreden op een open-air podium 
op het Muntplein op 12 mei, 16:00. 

Contacteer ons
Hannelore Goeman Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Hannelore Goeman Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel