De Schaarbeekse PS-sp.a lijst combineert vernieuwing en ervaring

De Schaarbeekse PS-sp.a lijst combineert vernieuwing en ervaring

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 trekken PS en sp.a samen naar de kiezer. Dat hadden de Algemene Vergaderingen van beide partijen enkele weken geleden al beslist. Woensdag werd de volledige lijst goedgekeurd. Lijsttrekker Matthieu Degrez (PS) en Hannelore Goeman (sp.a), tweede op de lijst, lichten de volledige lijst toe.

 

Het is een paritaire lijst die resoluut inzet op jeugd en vernieuwing : de helft van de kandidaten komt voor de eerste keer op en zorgen zo mee voor de opvolging en de toekomst van de socialistische familie in Schaarbeek. 

De uittredende gemeente- en OCMW raadsleden zijn: Emin Özkara (3), Hasan Koyuncu (5), ne Sonmez (6), Abobakre Bouhjar (7), Ibrahim Domnez (9), Abdelkrim Ayad (15), Taoufik Ben Addi (17) en Bernadette Vriamont (18 sp.a). Elk van hen versterkt de lijst met ideeën en ervaringen uit de vorige bestuursperiode(n).

De socialistische familie in brede zin is ook goed vertegenwoordigd: de jonge-socialisten van Schaarbeek, met voorzitster Laure D’ALTILIA (16), de socialistische mutualiteiten van Schaarbeek, met voorzitster Christiane Catherin (8) en ook vertegenwoordigers van de Femmes Prevoyantes Socialistes de Schaerbeek zoals Ewa Dolinska (14). Matthias Van Wijnendaele, voorzitter van sp.a Schaarbeek, staat op de 13de plaats.

De lijst wordt geduwd, op de 47ste plaats, door Georgy Manalis, voorzitter van PS Schaarbeek en leider van de OCMW-fractie.

De Schaarbeekse socialisten willen een progressief antwoord geven op de groeiende dualisering van de gemeente. Die werd door de huidige meerderheid niet aangepakt, op sommige vlakken zelfs versterkt. De verkozenen van morgen zullen daarom moedige keuzes moeten maken, keuzes die resoluut inzetten op het samenleven in de gemeente, waar elke Schaarbekenaar de kans moet krijgen om iets van zijn of haar leven te maken. De PS-sp.a kandidaten zijn vastbesloten om de stem van alle Schaarbekenaars te laten horen  bij de verkiezingen van oktober.

 

Bijkomende inlichtingen:

Matthieu Degrez : 0472 60 46 33 – Hannelore Goeman : 0486 65 90 10 – Georgy Manalis : 0473 66 67 88

 

Contacteer ons
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel