Skip to Content

‘Er moet een gewestelijk zwembadbeleid komen’

Fouad Ahidar (sp.a) wil voor elke Brusselaar een ruimer aanbod zwembaden aan hetzelfde tarief

Vandaag keurt het Brussels Parlement een ordonnantie goed om een betere sportinfrastructuur uit te bouwen in Brussel. Fouad Ahidar, Brussels parlementslid voor sp.a, is blij met de bijkomende ondersteuning voor sport in Brussel. Maar hij vindt dat er in de toekomst een gewestelijk zwembadbeleid moet komen. Via meer uitgebreide openingsuren en uniforme tarieven moet elke Brusselaar gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot een zwembad in zijn of haar buurt.

Het probleem is gekend: de Brusselse zwembaden zijn door de bank oud en kosten de gemeenten handenvol geld. Verschillende zwembaden zijn dicht voor renovatie. En de beschikbare zwembaden kennen vaak beperkte openingstijden of zijn (veel) duurder voor niet-inwoners van de gemeenten.

“In feite gaat het om een absurde situatie,” zegt Fouad Ahidar. “Het Brussels Gewest geeft (terecht) investeringssubsidies aan gemeenten die een zwembad uitbaten. Maar Brusselaars, die dus via hun belastingen die uitbating ondersteunen, moeten in een zwembad van een buurgemeente meer betalen, ook al is dit bijvoorbeeld dichter bij hun woning.”

Ahidar pleit dan ook voor een gewestelijk zwembadbeleid:

“Het is duidelijk dat de investeringen in en het onderhoud van een zwembad de meeste Brusselse gemeenten boven het hoofd groeit. Ik vind dat het Gewest moet bijspringen. Zo kunnen ook de openingstijden worden uitgebreid zodat in elk stuk van de stad, op elk moment van de dag steeds een zwembad beschikbaar is.  Zwemmen is gezond, plezant en verfrissend. Ik vind dat elke Brusselaar, ongeacht waar hij woont in de stad, of wanneer hij tijd heeft, een zwembad dichtbij moet kunnen gebruiken.”

Contacteer ons
Fouad Ahidar Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Fouad Ahidar Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel