In Etterbeek komen Nederlandstalige, Franstalige en Europese socialisten samen op met een lijst PS-sp.a + bij de gemeenteraadsverkiezingen

In Etterbeek, hebben de leden en sympathisanten van sp.a, PS en Europese progressieve partijen (o.a Franse PS, Britse Labour, PSOE, Duitse SPD, Portugese PS) en een aantal onafhankelijke kandidaten van verschillende afkomsten en nationaliteiten beslist om zich samen aan de kiezer voor te stellen op een lijst die de naam PS-sp.a + zal hebben.

De lijst wordt getrokken door Rachid Madrane. Uittredend schepen Colette Njomjang- Fonkeu heeft de tweede plaats. Nieuwkomer Lucien Rigaux, 27 jaar oud, staat op nummer drie.

sp.a voorzitster in Etterbeek, Myriam Gistelinck, staat op de 4de plaats. Uittredend sp.a schepen, Rik Baeten, is lijstduwer. Hicham Vanborm en Stefaan Deconinck (onafhankelijke) vullen het lijstje van sp.a kandidaten aan op plaatsen 17 en 25.

Rachid Madrane: “De lijst die we voorstellen is een hechte maar tegelijk zeer diverse lijst. Er staan veel jonge mensen op en meer dan de helft komt voor de eerste keer op, wat een sterk signaal van vernieuwing en verjonging is van de progressieve krachten in onze gemeente. We staan klaar om een solidair en progressief project te verdedigen voor Etterbeek, dat de klemtoon zal leggen op sociale cohesie, betaalbaar wonen, mobiliteit, properheid, burgerparticipatie en cultuur.” 

 

Myriam Gistelinck: “Ik ben heel trots dat ik mee aan de wieg sta van deze progressieve, nederlandstalige, franstalige,  Europese, en internationale lijst, waarin elke inwoner van Etterbeek zich zal herkennen. Ook de sp.a zet in op vernieuwing met nieuwe en jonge kandidaten. Daarnaast kunnen we op de drijvende kracht, kennis en ervaring rekenen van uittredend schepen Rik Baeten als lijstduwer. De sp.a zal in haar campagne eigen klemtonen hebben met aandacht hebben voor thema’s zoals betaalbaar wonen, een sociaal Etterbeek, zachte mobiliteit en betaalbare kinderopvang.” 

 

Contact :

Rachid Madrane – 0497 59 97 77

Myriam Gistelinck – 0486 733278

Contacteer ons
Myriam Gistelinck voorzitter sp.a Etterbeek, sp.a
Myriam Gistelinck voorzitter sp.a Etterbeek, sp.a
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel