Joggen voor een nieuw park aan het Kanaal

Hannelore Goeman (sp.a): “Zolang we niet in het Koninklijk domein mogen joggen, lopen we er gewoon rond.”

Op zondag 25 maart organiseert Brussels parlementslid Hannelore Goeman (sp.a) de tweede editie van Park/cours, een jogging rond het Koninklijk Domein van Laken. Met de jogging willen de initiatiefnemers het park openen voor iedereen.

Alsmaar meer mensen vinden het een goed idee om het park gedeeltelijk open te stellen voor iedereen. Eerder dit jaar vroeg de commissie Leefmilieu van het Brussels Parlement aan parlementsvoorzitter Charles Picquet om te gaan praten met vertegenwoordigers van de Koning. Met haar actie probeert Hannelore Goeman de druk op te voeren.

Het gaat om een enorm park.  Zo groot als Monaco. En dat in één van de meest dichtbevolkte en dichtbebouwde gebieden van het land. En toch alleen toegankelijk voor een paar ‘happy few’. Dat was vroeger misschien logisch, maar in deze nieuwe tijden krijg je dat niet meer uitgelegd. Breek die muur af en laat alle Brusselaars meegenieten van deze groene long.

Hannelore Goeman hoopt op de goodwill van het Paleis. De koninklijke familie  is niet de eigenaar van het domein, wel de Regie der Gebouwen en de Koninklijke Schenking. Maar als de Koning mee is, ligt de opening binnen handbereik.

“Op 21 juli zit Koning Filip 5 jaar op de troon. Zou dat geen mooi moment zijn om een geste te doen naar zijn onderdanen en buren? Dan organiseer ik volgende jaar een jogging in het park ter ere van Koning Filip. Als hij wil mag hij zelfs mee komen lopen.”

Contacteer ons
Hannelore Goeman Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Hannelore Goeman Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel