Skip to Content
Joggen voor Park National aan het Kanaal

Joggen voor Park National aan het Kanaal

Hannelore Goeman (sp.a): “Als we niet in het Koninklijk domein mogen joggen, lopen we er omheen”

De roep om het park aan het Koninklijk domein van Laken gedeeltelijk te openen voor het publiek klinkt steeds luider. Om de druk op te voeren organiseert Brussels parlementslid Hannelore Goeman (sp.a) op 2 april 2017 een loopwedstrijd rond het Koninklijk Domein. 

Hannelore Goeman lanceerde het voorstel al enkele maanden geleden en vond daarvoor veel gehoor, onder andere bij burgemeester Mayeur en bij andere partijen zoals Ecolo/Groen en Open VLD. Om haar vraag kracht bij te zetten en om het thema op de politieke agenda te houden lanceert Goeman een campagne onder de naam ‘Park National’. Daar hoort een petitie aan de koning bij, maar ook een heuse jogging rond het Koninklijk Domein. 

Hannelore Goeman: “Iedereen die vindt dat dit volgebouwde deel van Brussel wel een park kan gebruiken, nodig ik uit mee te komen joggen op 2 april. Hopelijk blijft het bij één editie en wordt het park snel opengesteld. Maar zolang we niet in het domein mogen joggen, lopen we er omheen.” Inschrijven voor dit evenement kan op de website (www.parknational.be)

Tegelijk werkt Hannelore Goeman ook hard binnen de Brusselse meerderheidscoalitie om steun te vinden voor het idee. Daarnaast beweegt er ook iets op federaal vlak, waar de sp.a een resolutie heeft ingediend in de kamer. “Ik voel dat het draagvlak groeit, het is een kwestie van de druk erop te houden” aldus Goeman. 

Het einddoel is om een groene ruimte te creëren in de dichtbevolkte Kanaalzone. “Mensen moeten zich af en toe kunnen ontspannen en ontsnappen aan de stadsdrukte. Maar de ruimte ontbreekt daar nu voor. Ik denk daarbij vooral aan de vele kinderen en jongeren die in die wijken opgroeien zonder tuin of zelf maar een deftig park in de buurt. Met zo'n park voelen ze zich ongetwijfeld de koning te rijk”.

Contacteer ons
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel