Paspartoe: Forse vlucht vooruit

Jef Van Damme (sp.a): “Nieuwe cijfers Paspartoe tonen grote vooruitgang aanbod en bereik”

Begin 2016 werd er een resolutie met steun van meerderheid en oppositie goedgekeurd om de Paspartoe, de vroegere cultuurwaardebon, bekender te maken bij het publiek en te vereenvoudigen. Jef Van Damme (sp.a) vroeg cijfers op aan bevoegd collegelid Pascal Smet (sp.a). De cijfers tonen aan dat sinds deze resolutie de Paspartoe qua aanbod en verspreiding een forse vlucht vooruit neemt.

Sinds september is het aanbod uitgebreid met diverse aanbieders: Brukselbinnenstebuiten, Hallepoortmuseum, Jubelparkmuseum, Muziekinstrumentenmuseum, Sport Na School-pas, Passa Porta, GC Ten Noey en een uitgebreid aanbod van filmvoorstellingen in de gemeenschapscentra. Dit najaar zal het aanbod nog uitgebreid worden met bijvoorbeeld Cinematek, het MIMA, het stripmuseum en het Brussels Internationaal Festival van de Fantastische Film. 

De aanschaf van Paspartoe werd ook gevoelig vergemakkelijkt door een grote uitbreiding van het aantal balies verspreid over het ganse gewest. Tot maart 2016 waren er twee vaste balies VGC en Muntpunt, aangevuld met de mobiele balies van de administratie. Maar sindsdien werden er 23 bijkomende balies operationeel.

Jef Van Damme (sp.a): “Wat gevraagd werd in de resolutie wordt werkelijkheid. Ondertussen hebben alle 22 gemeenschapscentra en het Brussels Ouderenplatform een operationele balie.En het is vooral interessant dat de verkoop van passen via de onthaalbalies van de GC’s echt wel aanslaat. Sinds eind juli 2015 kwamen er meer dan 2000 paspartoe-houders bij, vooral tijdens laatste maanden sinds de nieuwe balies actief zijn. En meer dan de helft van de nieuwe pashouders zijn mensen in armoede. Dat toont dat deze vernieuwde paspartoe zijn doel niet voorbij schiet om cultuur aan te bieden aan Brusselaars die het moeilijk hebben”. 

Contacteer ons
Jef Vandamme Brussels volksvertegenwoordiger sp.a , sp.a fractie BHG – RVG
Jef Vandamme Brussels volksvertegenwoordiger sp.a , sp.a fractie BHG – RVG
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel