Persuitnodiging voor 'Natuurlijk Sint-Gillis', groene stadswandeling

Voorstelling van “Natuurlijk Sint-Gillis” een originele groene stadswandeling gebundeld in een boekje met kaart op 2 juni

Willem Stevens, schepen van Duurzame Ontwikkeling in Sint-Gillis, nodigt u samen met stadsgidsenorganisatie “Brukselbinnenstebuiten” uit op de voorstelling van de groene stadswandeling “Natuurlijk Sint-Gillis”. 

Sint-Gillis is een erg verstedelijkte gemeente en op het eerste gezicht is er maar weinig groen. Twee grote parken, dat van Vorst en het Hallepoortpark, liggen net buiten de gemeentegrenzen. Maar schijn bedriegt. Wie in Sint-Gillis op stap gaat en goed rondkijkt, stoot snel op allerlei verborgen stukjes groen, zelfs in het centrum van de gemeente. Stadsgidsenorganisatie “Brukselbinnenstebuiten” inventariseerde een veertigtal natuurbezienswaardigheden en bundelde dit in een originele stedelijke natuurwandeling.

Willem Stevens (sp.a), schepen van Duurzame Ontwikkeling in St-Gillis:

"Sint-Gillis was ooit landelijk met weilanden, windmolens, bronnen en beken. Daar blijft weinig van over maar toch is er vandaag nog veel natuurrijkdom, verborgen groen en een verrassende biodiversiteit aanwezig. Door bewoners en bezoekers op sleeptouw te nemen langs al dat groen, benadrukken we de voordelen en het belang van natuur in de stad”.

Praktische info:

  • Vrijdag 2 juni – 13u
  • Locatie: Maisonecohuis – Fortstraat 33 – 1060 Sint-Gillis
  • Meer info: Willem Stevens – 0486 64 56 26 – wstevens@stgillis.irisnet.be
Contacteer ons
Willem Stevens schepen van Informatica, administratieve vereenvoudiging en duurzame ontwikkeling St-Gillis
Willem Stevens schepen van Informatica, administratieve vereenvoudiging en duurzame ontwikkeling St-Gillis
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel