‘Rijbewijs op school’ ook in Brussel in gevaar

Fouad Ahidar (sp.a) hoopt dat de VGC in Brussel voor een oplossing zorgt

Al 10 jaar bieden scholen jongeren vanaf 17 jaar de mogelijkheid om gratis theoretische lessen te volgen en hun theoretische rijbewijs te halen. Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) wil dit nu schrappen. Foaud Ahidar (sp.a) is hierover ongerust en ondervroeg Brussels onderwijsminister Guy Vanhengel hierover in de VGC-raad. Vanhengel belooft een oplossing voor Brussel.

Sinds 2007 kunnen jongeren een gedeelte van hun rijbewijs op school behalen. In Brussel namen vorig jaar 21 scholen deel aan het programma. Vlaams minister Ben Weyts wil dit programma nu schrappen.

Fouad Ahidar (sp.a) heeft hier bedenkingen bij: “Ik ben het ermee eens dat we jongeren niet moeten aanleren dat de auto voor alle situaties het beste vervoersmiddel is. In die zin moet men jongeren bijbrengen hoe het best om te gaan met mobiliteit, hoe zich veilig in het verkeer te begeven, hoe de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken. Maar de realiteit is dat veel werkgevers nog steeds een rijbewijs vragen bij aanwervingen. Willen we onze Brusselse jongeren dus zoveel mogelijk arbeidskansen geven, dan moeten we hun helpen dit rijbewijs zo goedkoop mogelijk te behalen.”

Ahidar ondervroeg hierover Brussels minister van Onderwijs Guy Vanhengel in de commissie Onderwijs van de VGC-raad. Deze was niet op de hoogte van de plannen van Weyts, maar wil voor Brussel zoeken naar een manier om de lessen te behouden. Fouad Ahidar is tevreden met het antwoord van de minister. Hij hoopt dat er snel een oplossing komt. 

Contacteer ons
Fouad Ahidar Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Fouad Ahidar Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel