sp.a vraagt Schaarbeekse fietsbrigade die optreedt tegen verkeersovertredingen

De Schaarbeekse meerderheid kondigde vorige week 4 extra agenten aan voor de Politiezone Noord in haar strategische nota verkeersveiligheid. Gisteren besliste de politiezone Brussel-Elsene dat ze 40 nieuwe agenten in dienst neemt voor de verkeersveiligheid. sp.a Schaarbeek stelt al langer dat de verkeerspolitie van Politiezone Brussel-Noord onderbemand en verwaarloosd wordt. "Ook de 4 extra agenten zijn ‘too little too late’, we willen een versterking van het politiekorps, onder andere met een fietsbrigade die beboet, zoals in de Politiezone Brussel Hoofdstad Elsene", zegt gemeenteraadslid Bernadette Vriamont.

De opeenvolging van ongevallen in Schaarbeek heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat verkeersveiligheid te lang niet prioritair was voor het huidige gemeentebestuur. Dit vergt investeringen in veilige trottoirs, fietspaden en straten. Maar ook en vooral een mentaliteitsverandering bij wie met de wagen door Schaarbeek rijdt. Er moet dringend meer gebeuren om het grote aantal snelheidsduivels en gevaarlijke parkeerders in de gemeente streng aan te pakken.

sp.a gemeenteraadslid Bernadette Vriamont: “De politiezone Noord was de voorbije jaren bij de slechtste leerlingen van de Brusselse klas op vlak van het handhaven van de toegelaten snelheid en het verbaliseren van snelheidsduivels. Het is goed dat er de voorbije maanden een inhaalbeweging is geweest met bijkomende flitsacties maar die moeten nu structureel worden verdergezet. Er komen bovendien extra vaste flitspalen op de Haachtsesteenweg, en wat ons betreft moeten die er ook komen op de Rogier- of Lambermontlaan. Maar naast camera’s hebben we echter ook zichtbare verkeersagenten nodig, op alle tijdstippen van de dag. Vier extra agenten is absoluut onvoldoende hiervoor.”

sp.a wil bovendien dat er in Schaarbeek een fietsbrigade komt om asociaal gedrag in het verkeer streng aan te pakken.

Brussels parlementslid voor sp.a Hannelore Goeman: “Het voorbeeld van de Stad Brussel toont heel duidelijk hoe een fietsbrigade het verschil maakt in de strijd tegen wild- en foutparkeerders. Wat Schaarbeek écht nodig heeft, is meer agenten op straat, niet in de combi.”

Contacteer ons
Bernadette Vriamont gemeenteraadslid Schaarbeek, sp.a Schaarbeek
Bernadette Vriamont gemeenteraadslid Schaarbeek, sp.a Schaarbeek
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel