sp.a wil oplossing voor groenafval

Jef Van Damme (sp.a): “Een nieuwe lente, maar waar is de groene zak?”

Sinds 1 januari 2018 zijn de oude afvalzakken voor groenafval niet meer te koop. De nieuwe bio-afbreekbare zakken zijn voorlopig alleen beschikbaar in de gewestelijke containerparken. ‘Met de lente in het land is dat onwerkbaar voor vele Brusselaars’, vindt Brussels Parlementslid Jef Van Damme (sp.a).

Groenafval hoort in een groene zak. Dat weet iedere Brusselse tuinliefhebber. Sinds 1 januari moet je daarvoor nieuwe bio-afbreekbare zakken gebruiken. Je kan wel nog groenafval in de oude groene zak kwijt. Maar die voorraad geraakt op en dus ga je naar de winkel om een nieuwe rol te kopen. Want met de lente in het land, is er wel wat werk in je tuin. En dan blijkt dat er geen groene zakken te koop zijn in de winkel. Want er zijn er te weinig. Je kan ze alleen in één van de vier gewestelijke containerparken kopen.

Jef Van Damme: “Dat is absurd. De gewestelijke containerparken zijn voor veel inwoners moeilijk bereikbaar, zeker voor mensen zonder wagen. Je kan toch niet verwachten van de Brusselaar dat hij de hele stad doorkruist om zijn groenafval af te zetten. Dat is je reinste kafka”.

Hoe het komt dat er te weinig nieuwe groene zakken zijn, zoekt Jef Van Damme verder uit. Hij heeft daarover een vraag gesteld aan bevoegd staatssecretaris Fadila Laanan.

Sp.a vraagt dat Net Brussel een oplossing zoekt voor het probleem. Mensen kunnen bijvoorbeeld alternatieve zakken gebruiken tot er weer groene zakken beschikbaar zijn in de winkels. Een andere mogelijkheid is dat mensen hun groenafval naar een centrale plaats kunnen brengen in hun buurt.

Contacteer ons
Jef Van Damme fractieleider sp.a Brussels parlement, sp.a fractie BHG – RVG
Jef Van Damme fractieleider sp.a Brussels parlement, sp.a fractie BHG – RVG
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel