Tweede editie van Park/cours was een succes

Vanmorgen ging de 2de editie van Park/cours door, een jogging rond het Koninklijk Domein van Laken. Brussels Parlementslid Hannelore Goeman (sp.a) wil met deze actie de druk op te voeren om het park open te stellen voor iedereen.

Vanmorgen was het verzamelen geblazen aan de square van de 21ste juli aan de voet van Koninklijk domein in Laken. De deelnemers willen met hun actie hun vraag kracht bijzetten om het Koninklijk Domein van Laken te openen voor het brede publiek.

“Het gaat om een enorm park, zo groot als Monaco, alleen toegankelijk voor een paar ‘happy few’. En dat in één van de meest dichtbevolkte en dichtbebouwde gebieden van het land. Dat was vroeger misschien logisch, maar in deze nieuwe tijden krijg je dat niet meer uitgelegd. Breek die muur af en laat alle Brusselaars meegenieten van deze groene long.

Het draagvalk groeit. Alsmaar meer mensen vinden het een goed idee om het koninklijk domein open te stellen voor iedereen.  Eerder dit jaar vroeg de commissie Leefmilieu van het Brussels Parlement aan parlementsvoorzitter Charles Picquet om te gaan praten met vertegenwoordigers van de Koning. Hannelore Goeman hoopt dat haar actie de aandacht heeft getrokken van het Koninklijk Paleis

“Op 21 juli zit Koning Filip 5 jaar op de troon. Zou dat geen mooi moment zijn om een geste te doen naar zijn onderdanen en buren? Dan organiseer ik volgende jaar een jogging in het park ter ere van Koning Filip. Als hij wil mag hij zelfs mee komen lopen.”

Contacteer ons
Hannelore Goeman Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Hannelore Goeman Brussels volksvertegenwoordiger sp.a, sp.a fractie BHG – RVG
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel