Vanavond eerste 'Salon Social' - Diversiteit Troef

Vanavond organiseert sp.a Brussel de eerste lezing in de reeks ‘Salon Social’.  Deze eerste editie zoomt in op het potentieel van een diverse samenleving. llke Adam en Corinne Torrekens komen hun onderzoek voorstellen rond de ervaringen en ideëen van Belgo-Turken en Belgo-Marokkanen. Brussels Parlementslid Fouad Ahidar (sp.a): “Dit onderzoek toont aan hoe belangrijk het is om mensen kansen te geven, ongeacht hun achtergrond. Kansen om iets uit de grond te stampen, om deel te nemen aan onze samenleving. Met het debat vanavond willen we die boodschap kracht bijzetten. Want de diversiteit van ons gewest is potentieel een ongeloofelijke troef.”

Belgo-Turken en Belgo-Marrokanen in ons land vinden steeds meer hun weg naar hoger onderwijs en groeien door naar de middenklasse. Toch bestaan er nog steeds obstakels op zoek naar een woning of een job.

Hoe komt dat? En welke maatregelen moeten beleidsmakers nemen? Op initiatief van de Koning Boudewijn stichting bevroegen Ilke Adam (VUB) en Corinne Torrekens (ULB) ruim 700 Belgische Turken en Marokannen op zoek naar ervaringen en antwoorden. De resultaten van dit onderzoek zijn relevant voor de manier waarop naar diversiteit gekeken wordt.

Daarom nodigt sp.a Brusselde onderzoeksters uit om vanavond hun rapport toe te lichten. Mehmet Saygin jurist, politicoloog en auteur van het boek "La laïcité dans l'ordre constitutionnel belge”, reageert. Brussels Parlementslid Fouad Ahidar (sp.a) zal de avond inleiden en concluderen.

Salon Social is een nieuwe, actuele lezingenreeks van sp.a Brussel, waar telkens één of twee sprekers hun inzichten delen. Er is steeds ruimte voor vragen en debat, en een drankje na afloop. 

Contacteer ons
Saliha Raiss Parlementair medewerker sp.a Brussel
Saliha Raiss Parlementair medewerker sp.a Brussel
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel