We proudly present : Berrykrimi

Berrykrimi wint de eerste editie van ‘100% talent’, Brusselse talentenjacht

Berrykrimi is de winnaar van ‘100% talent’, wedstrijd voor aanstormend ‘urban’ muziektalent uit Brussel. Aanstormend (want minstens de helft van de bandleden jonger dan 30) én Brussels (minstens de helft van de bandleden woont in Brussel). Berrykrimi kaapt de hoofdprijs weg en wint een professionele opname van een videoclip.

Er broeit wat in Brussel en het is zeker niet allemaal kommer en kwel. Brussel bulkt van het hiphoptalent. Akro, Stikstof, James Deano, Stromae zijn ongemeen populair. Maar waar zit het jonge Brusselse talent? sp.a Brussel en Curieus sloegen de handen in elkaar voor ‘100% talent’, een muziekwedstrijd voor jonge bands die zich toeleggen op hiphop, rap of andere ‘urban’ genres.

Een professionele jury selecteert uit een totaal van twintig inzendingen vijf bands. Die bands staan op het podium, spelen live en in openlucht een set van ongeveer twintig minuten. De prijzen zijn muziekmateriaal, een dag studiotijd en als hoofdprijs een professionele opname van een videoclip.

Hannelore Goeman, sp.a Brussel: ‘Talent moet de kans krijgen om te groeien en podiumervaring op te doen. En dus bieden wij zo’n podium. Tegelijk geven we met deze muziekwedstrijd een tegengewicht aan de negatieve berichten over Brussel. In Brussel is er jong talent te over. De stad is een voedingsbodem voor creativiteit. Je komt er snel gelijkgestemden tegen, maar hoort er ook andere stemmen. Je komt er in aanraking met verschillende mensen, stijlen, beelden en muziek. En dat inspireert.’

De wedstrijd ‘100% talent’ is het voorprogramma van ‘De Nacht van de Toekomst’, een festival dat zich laat inspireren door stedelijkheid, zowel de schoonheid als de scherpje randjes van de grootstad.  

De jury van 100% talent 2016

  • Michel Van Buyten (General Manager Sony Music Benelux)
  • Akro (hiphop legende, Starflam)
  • Omar G (Stikstof)
  • Nabil Fallah (Street Talent)

De vijf deelnemers

Contacteer ons
Hannelore Goeman sp.a Brussel
Hannelore Goeman sp.a Brussel
Over sp.a fractie Brussels Parlement

sp.a fractie Brussels Parlement
Lombardstraat 57
1005 Brussel